Nederlagen voor 1e en 3e, 2e pakt wel punten

16 maart 2015 16:00

Het 1e elftal verloor vrij kansloos van NEC Delfzijl: 0-2.
Het 2e elftal won verdiend van Rood Zwart Baflo: 4-2
Het 3e elftal maakte er een spektakel van tegen Grootegast, maar ging wel met een 8-5 nederlaag naar huis.
Het 4e elftal was vrij.

1E ELFTAL
Na een lange afwezigheid ivm met een blessure was Geert van der Veen weer inzetbaar. Daarentegen was Lieuwe ten Caat niet beschikbaar. Silke Korpershoek stond voor de tweede achtereenvolgende keer in de basis.

Net als vorige week tegen Marum kwam het 1e al snel op achterstand. In de 12e minuut werd uit een corner de bal ingekopt door Kris Klasens. De Fivel kon daar weinig tegenover stellen. Het enige gevaar kwam van Silke Korpershoek die zijn schot via een verdediger van NEC net over zag gaan. Hoewel de Delfzijlsters wel wat beter speelden kregen wisten ook zij nauwelijks kansen te creëren. Nu moet gezegd worden dat het slechte veld daarbij ook een belangrijke rol speelde. Het veld is zo hobbelig dat goed positiespel vrijwel onmogelijk was. De tweede helft was nog maar net begonnen of het stond al 0-2. Uit een vrije trap schoot Michiel Verloove de bal langs de muur. Keeper Ruud Kuizenga leek de bal te keren, maar op één of andere manier schoot de bal onder hem door. Daarna ontwikkelde de Fivel wel enige druk op het doel van de Delfzielsters, maar gevaarlijk werd het zelden. Wel schoot Wouter de Vroome een keer net naast en ook invaller Mark Kramers was nog een keer dicht bij een doelpunt. Maar in de counter waren er ook nog een paar kansen voor NEC Delfzijl.

Er kan gesproken worden over een vrij kansloze nederlaag. Door deze nederlaag zijn de Riepsters gezakt naar de 12e plaats. Komende zaterdag is de Pelikanen de volgende tegenstander. De Peli’s zijn door een overwinning tegen Helpman gestegen naar de 11e plaats. Kortom, een zeer belangrijke wedstrijd, maar dat zal in de loop van de competitie nog wel vaker worden gezegd.

2E ELFTAL
Het tweede elftal heeft afgelopen zaterdag een terecht overwinning geboekt op Rood Zwart Baflo. Een sterk eerste kwartier leverde al snel een 2-0 voorsprong op door doelpunten van Jeroen Kuik en Danny Lüürssen. Daarna kwam Rood Zwart iets meer in het spel voor en werd het 2-1, maar verder leverde de aanvalslinie van Rood Zwart weinig gevaar op. In de tweede helft werd het goede spel van het begin van de wedstrijd voortgezet en werd de voorsprong uitgebreid naar 3-1, door Corné Bos, en 4-1 door Chris van Dijken. Een gemiste penalty van Arne Roeters kon zelfs geoorloofd worden. In de slotfase bracht Rood Zwart de stand nog op 4-2 wat tevens ook de eindstand opleverde. Al met al een terechte overwinning met goed redelijk tot goed voetbal. Hierdoor komt het tweede op een derde plaats in de competitie.

3E ELFTAL
Korfbaluitslag bij derde In de uitwedstrijd tegen Grootegast wist het derde maar liefst 5 keer te scoren, maar de drie punten bleven in West-Groningen. Het werd maar liefst 8-5. Er werd op kunstgras gespeeld en van te voren werd afgesproken het deze keer eens met 3 spitsen te proberen. Goed inzakken was het devies, ruimtes klein houden en via snelle uitvallen gevaarlijk proberen te worden. De eerste helft pakte dit heel goed uit. De Fivel 3 begon zelfs geweldig. Vanaf de aftrap werd er gescoord, de tegenstander had de bal nog niet eens geraakt en Tim Zwama wist het net al te vinden. Toch wist de thuisploeg een kwartier later gelijk te maken en zelf op voorsprong te komen. De Fivel kwam echter weer terug en de ruststand was 3-3. Na de rust kwam De Fivel snel op 4-3 en was er de hoop door te kunnen drukken. Op de één of andere manier was de koek toen een beetje op bij de Riepsters. De ruimtes werden groter en de spitsen werden steeds minder bereikt. Grootegast profiteerde heel efficiënt van de geboden ruimte en wisten met hun snelle spitsen heel makkelijk te scoren. Maar liefst 5 keer. Een beetje een teleurstellende afloop van een wedstrijd waaraan zo goed begonnen was. De manier van spelen in de eerste helft biedt in ieder wel perspectief. Voor de statistieken: Tim Zwama scoorde drie keer. Arne Brockmöller en Marthijn Brontsema beide één keer.