Winst voor het 2e elftal, 1e en 4e onderuit

10 december 2014 18:45

Het 1e elftal kon het niet bolwerken tegen Appingedam (2-3).
Het 2e elftal blijft goed presteren. Nu was Lycurgus het slachtoffer (3-0).
Het 4e elftal dacht punten te kunnen halen in Zoutkamp, maar kwam bedrogen uit (3-6).
De wedstrijd van het 3e elftal werd uitgesteld.

DE FIVEL 1
De Fivel moest het doen zonder Geert v.d. Veen. In de warming up bleek dat spelen niet mogelijk was. Verder was ook Arjan de Vries nog niet inzetbaar.

In de eerste helft had het 1e niets in te brengen tegen Appingedam. De Damsters waren op alle fronten beter. Ze combineerden makkelijker, ze wonnen de meeste duels en kregen de meeste kansen. Het duurde nog tot de 27e minuut voordat er werd gescoord. Op een schot van Jiven Vroom was Ruud Kuizenga kansloos. Het 1e dacht de eerste helft nog af te kunnen sluiten met een beperkte achterstand, maar vlak voor rust maakte Vroom zijn tweede goal. De buitenspelval van de Fivel haperde en Vroom had geen moeite, alleen voor Ruud Kuizenga, te scoren.

Na rust veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet. Appingedam ging door met aanvallen, maar ook met het missen van kansen. Gedeeltelijk was dat te danken aan reddingen van Ruud Kuizenga, maar verder stond het vizier van de Damsters ook niet op scherp. Na verloop van tijd kwam de Fivel wat vaker onder de druk uit. Rond de 75e minuut kwam de eerste waarschuwing via een schot van Cees bij de Leij dat nog kon worden gestopt door keeper Jelmer Kiewiet. Even later was het wel raak. Een schot van Cees kwam via de Kiewiet voor de voeten van Mark Kramers die soepel scoorde. Het was zijn 1e goal voor de Fivel 1. Na 75 minuten een kansloze wedstrijd te hebben gespeeld was er ineens het geloof in een beter resultaat. Wouter de Vroome had zelfs nog een kans op de 2-2, maar uit een moeilijke hoek wist hij Kiewiet niet te passeren. Helaas kon het 1e niet lang op zoek naar de 2-2. In de 80e minuut kreeg Appingedam, na onnodig balverlies op het middenveld, op de rand van het strafschotgebied een vrije trap. Roy de Groot wist daar wel raad mee en schoot de bal onhoudbaar achter, invaller keeper, Max Huisman. In de laatste minuut maakte Cees bij de Leij er nog 3-2 van.

Op de zege van Appingedam was helemaal niets af te dingen. Het krachtsverschil was groter dan de 3-2 stand doet vermoeden.

Positief was dat het 1e de hele wedstrijd toch bleef strijden voor een punt, terwijl lange tijd meer dan het beperken van de nederlaag niet mogelijk leek. En ook positief was de inbreng van de jonge invallers Mark Kramers (18), Max Huisman (16) en Silke Korpershoek (16). In de loop van de wedstrijd vervingen zij de ervaren krachten Menko Duisterwinkel, Frank Pijper en Ruud Kuizenga en maakten een prima indruk.

Zaterdag speelt de Fivel, ijs en weder dienende, in Zeerijp tegen Groningen de laatste competitiewedstrijd van 2015.

DE FIVEL 2
De Fivel 2 had wederom een makkelijke middag. Lycurgus werd met 3-0 verslagen. De doelpunten kwamen vrij snel achter elkaar tot stand in een sterke fase in de eerste helft. De eerste was voor Marco die goed wegdraaide en droog inschoot. De tweede was een mooie teamgoal. Via vele schijven kwam de bal voor de voeten van Stefan die deed wat hij al zo vaak dit seizoen deed; scoren. Voor de derde was de hulp van de tegenstander nodig. Deze zorgde voor een einde aan de discussies en liet zien wat nou echt een eigen doelpunt is. In de tweede helft was het spelbeeld anders. Beide ploegen wisten geen kansen meer te creëren. Hier door was het publiek misschien de grote verliezer maar de teruggekeerde Arjen 'Dallie' hield zo mede door enkele ingrepen als keeper wel de nul.

De FIVEL 4
Is het moeilijk om een verslag te schrijven? Nee, dat niet maar het kan wel moeilijk gemaakt worden na afgelopen zaterdag tegen Zeester. Wat ging er toch veel mis tijdens de wedstrijd. De wedstrijd was al een tijdje bezig en er was maar één elftal die probeerde te voetballen en dat was Zeester. We begonnen heel slap en er kwam geen bal aan. We kwamen steeds meer onder druk wat resulteerde in een vroege 1-0 achterstand. Goed, dat kan voorkomen. Dan maar weer opnieuw proberen, alleen het veranderde niet en de bal kwam steeds weer terug en een paar minuten later was het 2-0. Jan wilde een afstandsschot wegboksen, maar zijn reactie was te laat zodat de bal in de goal verdween. Marthijn kreeg een mooie kans, maar de bal stuiterde te ver bij hem weg zodat de bal over de goal verdween. Een corner van Chris werd door Beno prima ingekopt: 2-1. We roken dat er meer inzat. Een paar minuten later werd het zelfs 2-2 door Chris uit een corner, de bal draaide voor de keeper hoog in de touwen. Je zou denken: en nu pakken we ze, maar we kwamen weer in dezelfde situatie als voorheen. Twee spelers van ons dachten even de bal uit de strafschopgebied op te ruimen doch te laat, want een speler van Zeester nam de bal mee en scoorde heel gemakkelijk de 3-2. Bij de 4-2, even voor rust, door weer getreuzel en simpel balverlies werd Jan makkelijk verschalkt.

Rust

Tijdens de thee werd er wel even over het matige spel gesproken maar dat kwam niet bij iedereen aan want ze zaten op een andere plek! In de tweede helft was Richard erin gekomen voor Jaap maar ook hij kon geen potten breken. Zeester nam wat gas terug waardoor we meer voor hun goal kwamen. Er waren zelfs een paar leuke acties , maar die leidden niet tot kansen  omdat we geen oog hadden voor een speler die er beter voorstond. Gert maakte nog wel de 5-3 nadat de bal uit een corner voor zijn voeten kwam en hard uithaalde. Na 88.5 minuten gespeeld was het einde wedstrijd en een 6-3 nederlaag.

Bert Jan, Richard, Marthijn en Beno, bedankt dat jullie ons hebben geholpen anders hadden wij niet kunnen spelen.

O ja, Aart had aangegeven dat hij zaterdagmiddag andere verplichtingen had en als ik dat geweten had was ik met hem meegegaan.