Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Worden D1 en E1 volgende week kampioen?

30 november 2014 14:15

Het was een koude zaterdag 29 november. Veel spelers en speelsters hadden hun handschoenen, maillots en thermokleding weer uit de kast gehaald, want dat was zeker ook wel nodig. Ook voor de supporters was het zwaar om vanaf de zijlijn toe te moeten kijken vanwege de koude wind die over de velden heen waaide. Toch wisten een aantal Fivel teams toch een overwinning te boeken. Het belangrijkste was die van de D1 en E1, want daardoor kunnen zij volgende week kampioen worden!

Vr1: De Dames van De Fivel traden aan tegen koploper Middelstum/KRC Vr1. Het zou een eenzijdige wedstrijd worden, waarin de tegenstander een stuk beter was en De Fivel zich moest beperken tot tegenhouden. Een nederlaag waar de dames zich niet voor hoeven schamen en nu weer vooruit moeten kijken naar tegenstanders van 'hetzelfde' niveau. Na 90 minuten stond de uitslag 0-11 op het bord.

A1: Op de vroege zaterdagmorgen trad de A1 in Zeerijp aan tegen SJO STEO A1. Het was behoorlijk koud, maar de thuisploeg liet zien dat het graag wou winnen. STEO kon hier weinig tegenover stellen en heeft zich bijna de gehele wedstrijd tot verdedigen beperkt. De Fivel combineerde aardig, maar het had moeite om kansen te creëren. Aan het einde van de eerste helft kreeg het zelfs de deksel op de neus, want STEO scoorde plots de 0-1. Spaarzaam kwamen ze in de zestien van De Fivel en bij hun tweede kans maakten ze zelfs 0-2. Echter had de scheidsrechter een duwfout geconstateerd, waardoor de schade voor rust beperkt bleef. De A1 moest er in de tweede helft vol voor gaan, want STEO zou uiteraard de bol op slot gaan gooien. Vlak na rust werd het eigenlijk direct gelijk en kon de A1 op jacht gaan naar de overwinning. Tot ieders opluchting vielen er nog twee goals en zo won de A1 uiteindelijk moeizaam, maar meer dan terecht met 3-1 van STEO.

C1: De C1 kwam dit weekend niet in actie, wegens spelerstekort bij de tegenstander.

MC1: De afgelopen wedstrijden wist de MC1 zich redelijk te herpakken en nestelde zich daarmee in de middenmoot van de competitie. Deze zaterdag was Heiligerlee MC1 te gast in Zeerijp. Deze meiden bleken vooral in de eerste helft een maatje te groot te zijn voor onze meiden. Echter bood de MC in de tweede helft een stuk beter partij en wist zelf nog een keer te scoren (en mistte het een penalty). Ze verloren uiteindelijk met 1-6. Ruben van Oostrum wordt tevens bedankt voor het vlaggen!

D1: Even de cijfers op een rijtje: negen wedstrijden gespeeld, 27 punten, 116 doelpunten voor en maar 3 tegen (een prachtige prestatie tot nu toe). Als er volgende week in Kantens wordt gewonnen, dan is de D1 officieel najaarskampioen! Niemand twijfelt er meer aan dat het nog fout gaat, want eigenlijk was vanaf de eerste wedstrijd dit seizoen al wel duidelijk dat de kans heel groot zou zijn dat de jongens van D1 eerste zouden gaan worden. Ook zaterdag werd er weer gewonnen, dit maal met 5-0 van STEO D1. Deze week werd tevens bekend dat de D1 vrijgeloot is voor de volgende ronde van de beker, waardoor het pas in 2015 weer in actie zal komen voor de knock-out fase van het bekertoernooi.

D2: De D2 wacht nog altijd op de eerste drie punten van dit seizoen. Dit weekend was STEO D2 de tegenstander, maar ook dit keer slaagden de jongens er niet om te winnen. Met nog één wedstrijd voor de boeg, lijkt het erop dat de D2 op twee punten blijft steken, tenzij er volgende week tegen Froombosch tot nog gestunt kan worden. We zullen zien!

E1: Kampioen worden is altijd spannend, zeker voor de spelers. Maar als je een coach wilt zien die nog zenuwachtiger is dan zijn eigen jongens, dan moet je even bij de E1 komen kijken. Leider Dennis is al een aantal weken zeer gespannen, want het zou zomaar kunnen dat de E1 volgende week in de topper tegen Loppersum najaarskampioen kan worden. Dit is tevens de tegenstander die ook nog kans maakt op het kampioenschap, maar dan moeten zijn winnen van De Fivel. Bij winst of gelijkspel van de E1, kan Loppersum hen niet meer inhalen en worden zij op eigen veld kampioen. Aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek, want zaterdag werd met 10-1 gewonnen van Heracliden E4 en lijken ze helemaal klaar te zijn voor komende zaterdag!

F1: De F1 had net nog geen skikleding aan toen ze begonnen tegen de F2 van De Pelikanen. Het was koud en er stond een stevige wind. De eerste helft kwam de tegenstander niet één keer op de helft van De Fivel, maar de overmacht werd nog niet echt uitgedrukt in de score. De ruststand was 4-0. In de tweede helft was het echter een complete walk-over. Het hoogepunt was het tegendoelpunt die door De Pelikanen met luid gejuich werd ontvangen. Scheidsrechter Barry vond het na een kwartiertje (in plaats van 20 minuten) spelen wel welletjes. De stand was inmiddels opgelopen naar 12-1. Volgend jaar misschien toch maar een hogere klasse?! (verslag met dank aan leider Harry Veen).