Dames 1 - Pelikanen dames 2

13 oktober 2014 22:30

Vandaag was het zover, de wedstrijd waar al een tijdje over gesproken werd; de derby tegen Pelikanen dames 2. Een fysiek sterk team dat goed meedraait in de competitie, ook een bekend team met veel klasgenoten en vriendinnen, extra leuk dus.
Maar ook de dames van de Fivel zijn goed bezig, ze hadden een klein opstart probleempje maar hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen met 7-2 en 2-3.
De dag begon al anders dan normaal, vaste coach Arjo de Vries kon er namelijk niet bij zijn, daarom mocht Jan de Vries zijn debuut maken bij de dames en mocht Linda haar rol van vorig jaar weer voor 90 minuten op zich nemen. Wat ze allebei overigens uitstekend gedaan hebben. De dames hadden 10 eigen vrouwen (vanwege 2 vakantiegangers) maar kregen hulp door 4 C’s.
De wedstrijd begon voorzichtig en aftastend, maar na een paar minuten hadden de dames hun draai gevonden en maakte Roos Mekkering binnen 10 minuten de 1-0. Daarna volgden er veel aanvallen van de Damsters maar de achterhoede en keepster Lianne Smit (die er een paar lastige ballen uit wist te halen) wisten een tijdje de 0 te behouden. Maar na 35 minuten kwamen de Damsters er toch door en zo gingen de dames met 1-1 de rust in. Na een paar glazen ranja en een peptalk van Jan en Linda gingen we weer het veld op. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Maar we werden overrompeld door de Damsters en zo stond het 1-2. Na nog een paar flinke kansen voor de tegenpartij en voor ons viel die er eindelijk in. Het was een leuke actie tussen Roos Nina en Eline, waaruit een mooie voorzet van Roos kwam en Eline hem knap binnen werkte. Het stond weer gelijk, er was dus weer van alles mogelijk. Maar na de 60ste minuut begon de vermoeidheid erin te sluipen, 3 dames van de C hadden er namelijk al een wedstrijd op zitten waardoor ze geen hele wedstrijd konden spelen, wat dus betekende dat bijna iedereen de volle 90 minuten moest spelen. Dat heeft ons grotendeels de wedstrijd gekost. De achterhoede begon moeite te krijgen met hun snelle en sterke spitsen en zo glipten ze er een aantal keer door, het ging nog een tijdje goed door onder andere knap keepers werk van Lianne en een paar keer keurig uitverdedigen van Karin. Maar toch wist hun spits er door te glippen en maakten ze de 2-3. Daarna ging het snel en na 5 minuten volgde de 2-4. Roos wist nog een perfecte voorzet af te geven op Margriet die nog 3-4 had kunnen maken, maar ze raakte de bal verkeerd en de bal vloog ruim 2 meter over de lat. De Damsters benutten hun kans wel en maakten in de laatste minuten nog de 2-5. Daarmee was de wedstrijd beslist en gingen de drie punten helaas mee naar Appingedam.