Fors verlies 1e, ook verlies 3e en puntje voor het 4e elftal

13 oktober 2014 14:30

DE FIVEL 1
Het 1e verloor de wedstrijd in 6 minuten. Twee minuten voor rust maakte Stadspark de 0-1.
Na vier minuten in de 2e helft stond er ineens 0-4 op het scorebord en was de wedstrijd beslist. In het begin van de eerste helft zag dat er nog niet naar uit. Er werd best aardig gespeeld en de eerste kansen waren voor het 1e. Cees bij de Leij schoot in de 3e minuut net naast en in de 17e minuut kon er net niet geprofiteerd worden van een foutje van keeper Schut van Stadspark die de bal los liet. In het verloop van de eerste helft veranderde het spelbeeld en werd de fusieclub tussen Gronitas en de Vogels gevaarlijker. Dat leidde in eerste instantie tot twee grote kansen waaruit niet gescoord werd, maar vlak voor rust was het wel raak. Uit een corner kopte Apotheker fraai raak.
Wie bij de rust even te lang in de kantine was blijven miste drie goals, waarvan de 3e uit een strafschop. Apotheker en Oldengarm (2x) waren de schutters. De organisatie/concentratie was blijkbaar achtergelaten in de kleedkamer. Daarna zette het 1e nog wel aan, maar het geloof in een goed resultaat was natuurlijk helemaal weg. De 1-5 eindstand werd bereikt door goals van Hut van Stadspark en van Cees bij de Leij.

Na een goede start van de competitie werden de laatste drie wedstrijden verloren. Een vrij weekend aanstaande zaterdag kan vast geen kwaad. Er is natuurlijk nog helemaal geen reden tot ongerustheid. De verschillen in deze competitie zijn klein en er zijn nog 20 wedstrijden te gaan.

DE FIVEL 3 weggecounterd door Poolster

Het derde reisde vol vertrouwen af naar Spijk, waar Poolster 3 de tegenstander was. Vorig jaar was er immers twee keer gelijkgespeeld tegen deze ploeg en De Fivel 3 kon beroep doen op wat spelers van het tweede.
Vanaf het begin nam De Fivel ook het initiatief en werd er veelvuldig op de helft van de tegenstander gevoetbald. Totdat na een kwartier spelen de Spijkster een (onterechte) vrije trap kregen op een paar meter buiten de zestien. Het moet gezegd dat de speler van Poolster de bal prachtig binnenschoot via de binnenkant van de paal, keeper Bas kansloos latend.
Vol overgave werd er op jacht gegaan naar de gelijkmaker en die leek er even later ook aan te komen na een mooie aanval. Klaas Jans trok prima voor en Marthijn had de bal voor het intikken. Tot afgrijzen van alles wat De Fivel was verdween de bal echter over de lat.
Even later zorgde aan vader/zoon misverstand tussen Bas en Bert-Jan er voor dat Poolster via een messcherpe counter de 2-0 scoorde. De 3-0 kon volledig op het conto van de pijlsnelle linksbuiten van Poolster geschreven worden. Hij liep iedereen eruit en tikte simpel binnen. Klaas Jans scoorde voor rust nog tegen doordat de keeper van Poolster blunderde.
De tweede helft ging op dezelfde voet voort. De Fivel constant op de aanval en Poolster loerend op de counter. Toch werd het via een prima goal van Chris 3-2. Een afgeslagen aanval rondde hij hard en zuiver af. Er was weer wat hoop op minimaal een punt, maar weer was de linksbuiten van Poolster de verdediging van De Fivel te snel af en werd het 4-2. Bas redde nog een keer op een schot van afstand en dat was vreemd genoeg ook bijna het enige wat hij te doen kreeg de hele wedstrijd, buiten het 4 keer uit het doel halen van de bal. Na de 4-2 kwam De Fivel kracht en nauwkeurigheid tekort om nog weer terug te komen, ondanks dat het spel zich vooral afspeelde op de helft van de gastheren.
Weer een nederlaag (derde keer 4-2), maar het spel was niet slecht en zal vast tot resultaat lijden de komende wedstrijden.

NEC DELFZIJL 6 - DE FIVEL 4 2-2
Het vierde laat punten liggen in Delfzijl

Het 4e speelde afgelopen zaterdag op het mooie sportpark in Uitwierde tegen NEC Delfzijl. In feite is dit het oude Eems Boys-veteranenteam en dat zij nog moeite hebben met de recente veranderingen in het Delfzijlse bleek wel uit hun uitlating dat spelen op voornoemd sportpark voor hun ook voelt als een “uitwedstrijd”. Voor de dienstdoende scheidsrechters (voor elke helft een ander) gold dat niet, want zij bleken behoorlijke “thuisfluiters” te zijn en lieten veel overtredingen tegen Fivel aanvallers onbestraft. In de eerste helft was het 4e behoorlijk sterker en meer in de aanval, terwijl NEC Delfzijl in de 2e helft lange tijd het betere van het spel had. Het 4e wist de talloze kansen in de 1e helft niet te benutten en de goede doelman van NEC Delfzijl was daar mede debet aan. In de 2e helft lukte het Chris Timmer wel om de keeper te verschalken, maar lang kon de Fivel niet van dat mooie doelpunt genieten want vrijwel meteen na de aftrap werd de gelijkmaker ingekopt. Daarna ging het spel een tijd op en neer, totdat Arne uit een snelle aanval van Jaap en Giacomo met links snoeihard inschoot. Het pleit leek beslecht, maar vlak voor tijd verkeek Dennis zich helaas op een schot van afstand en eindigde de wedstrijd toch nog in 2-2, een zure eindstand voor het 4e want een overwinning was verdiend geweest. Dat moet dan volgende week maar gebeuren.

De wedstrijd van DE FIVEL 2 tegen Stedum 2 werd uitgesteld.