Weer winst 2e, 1e en 3e komen tekort

6 oktober 2014 15:00

GODLINZE 1-DE FIVEL 1
Bij het 1e was Bart Pijper geblesseerd. Zijn plaats werd ingenomen door de 17e jarige Bas Huizing. Opvallend bij Godlinze is de leeftijd. Met o.a. twee veertigers en vier dertigers is de gemiddelde leeftijd van het basiselftal maar liefst 30,7 jaar.
De Fivel begon tegen Godlinze met een voorsprong van 2 punten. In de eerste 20 minuten ging het gelijk op, maar ineens viel de 1-0 voor Godlinze. Uit één van de vele toegekende vrije trappen schoot Elsin Yilmaz op lat en kopte Reinout Krajenbrink de rebound raak. In de rest van de 1e heft gebeurde er weinig. Alleen een schot van Cees bij de Leij en een kopkans voor Yunus Çiftçi waren er te noteren.
In de 2e helft probeerde het 1e wat meer naar voren te spelen, maar het aanvalsspel was krachteloos. Toch was er nog een behoorlijke kans op de 1-1. Na een voorzet van Lieuwe ten Caat had Marco de Vries in het strafschopgebied ruimte om uit te halen, maar hij maaide over de bal heen. Even later werd de wedstrijd beslist door Elsin Yilmaz: 2-0.
Er was weinig op de uitslag af te dingen. Glinze speelde ook niet erg overtuigend, maar speelde wel beter dan het 1e en verdiende de overwinning.

Volgende week komt Stadspark op bezoek in Zeerijp.

DE HERACLIDEN 3-DE FIVEL 2
Het tweede heeft de goede lijn doorgetrokken al was het dit keer wat minder overtuigend dan de vorige twee wedstrijden. Bij de Heracliden 3 werd er met 1-2 gewonnen. De thuisclub kwam op voorsprong maar zoals al eerder dit seizoen duurde het niet lang voordat het weer gelijk werd. Danny schoot een voorzet van Jorn mooi binnen. Voor de overwinning was het wachten op de tweede helft. Nadat Leon door de keeper naar de grond werd gewerkt maakte Arne uit de strafschop de winnende. Op het einde was het nog een paar keer het hart vasthouden maar gelukkig scoorde de Heracliden niet meer. Volgende week thuis is het weer een feestje met El Clasico; De Fivel 2 - Stedum 2.

DE FIVEL 3-ORANJE NASSAU 8
Het derde was verre van compleet, maar omdat het vierde niet doorging kon er flink gebruik gemaakt worden van spelers van het vierde. Er werd erg voortvarend begonnen. Al na een paar minuten was het 1-0. Jaap gaf de bal voor op Giaccomo, die de bal binnen tikje. Nog in dezelfde minuut scoorden de gasten echter de gelijkmaker. Een schot van zo'n 25 meter verdween, gedragen door de wind, over keeper Dennis in het doel (1-1). Even later werd het 1-2 na een snelle aanval van ON. Het derde liet zich vervolgens de kaas van het brood eten. Er werd te slap verdedigd, duels werden verloren en de bal kon niet in de ploeg gehouden worden. ON liep voor de rust uit naar 1-4. Na de rust kwamen Gerke en Roelof in de ploeg en ging het wat beter. Er werden zelfs wat kansen gecreëerd, die echter niet benut werden. De gasten bleven via snelle counters ook gevaarlijk. Tien minuten voor het einde scoorde Johan uit een ingestudeerde vrije trap van Gerke de 2-4. Er was te weinig tijd om de achterstand nog verder te verkleinen. Ook kreeg ON nog een paar honderd procent kansen , maar het vizier bij de stadjes stond ook niet meer op scherp.
Samenvattend: een slechte eerste helft, een betere tweede, waar we de kansen om er nog een echte wedstrijd van te maken niet konden benutten.