1e verlies de Fivel 1, 2e en 4e elftal winnen opnieuw

29 september 2014 14:30

DE FIVEL 1
Helpman had de eerste drie wedstrijden van de competitie verloren terwijl het 1e al zeven punten had verzameld. Dat zoiets weinig hoeft te zeggen over de onderlinge wedstrijd bleek zaterdag. Lange tijd had De Fivel weinig in te brengen tegen de stadjers. Al snel keek het 1e tegen een achterstand aan. Na 6 minuten scoorde Daan Adema via de binnenkant van de paal na een solo. Aanvallend was De Fivel krachteloos, maar uit de enige kans in de eerste helft werd er wel gescoord. Het was geen toeval dat Cees bij de Leij die maakte. Het was al weer zijn vijfde goal van het seizoen. Na de goal veranderde het spelbeeld niet. Helpman speelde beter en kreeg ook kansen. Dat leverde in de 30e minuut een goal op van Rolf Joling. Voor rust had Helpman de wedstrijd kunnen beslissen, maar o.a. door een paar goede reddingen van Ruud Kuizenga bleef het 1-2.
Ook in de 2e helft leek het er lange tijd op dat een goed resultaat er niet in zat. Het 1e probeerde aan te vallen, maar het gaf daarbij ruimte weg waar Helpman met snelle counters van profiteerde. Maar zonder te scoren. Het was hopen op een individuele actie van Cees bij de Leij of op een bal die een keer goed zou vallen. Dat laatste was het geval in de 75e minuut. Geert v.d. Veen gaf de bal voor en Jacob Havinga kon de bal van dichtbij zomaar inschuiven: 2-2. De wedstrijd sloeg ineens helemaal om. Er werd ineens druk gezet op de achterhoede van de blauw witten die er vrijwel niet meer uit kwamen. Het was wachten op de de 3-2, maar Helpman overleefde een aantal hachelijke situaties voor het doel. In het enthousiasme om die 3-2 te maken werden op den duur de verdedigende taken wat verwaarloosd en kwam Helpman er nog een paar keer heel snel uit. Enkele minuten voor tijd werd een enorme kans, alleen voor Ruud Kuizenga, nog gemist maar twee minuten voor tijd werd het toch nog 2-3. Weer was het Daan Adema die scoorde, nu met een kopbal uit een voorzet.
Vlak voor tijd verliezen is altijd vervelend, maar op de nederlaag was weinig aan te merken aangezien Helpman over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg was.

DE FIVEL 2
De Fivel 2 heeft wederom aan haar doelsaldo gewerkt. Na vorige week al met 1-8 te hebben gewonnen werd er nu thuis van 5-1 van Onderdendam gewonnen. Eigenlijk had de uitslag nog veel hoger moeten uitvallen. Vooral in de eerste helft waren er namelijk vele kansen maar werd er slechts één keer gescoord en ook nog eens met een lullig schotje van Manfred. Onderdendam leek een paar keer gevaarlijk te worden maar eigenlijk heeft Max geen enkele noemenswaardige redding hoeven te verrichten. De Fivel speelde af en toe meer tegen zichzelf. Op dat soort momenten komen de routiniers boven drijven. Nou zijn dat er niet meer zoveel bij het tweede dit seizoen dus wederom was het Manfred die met zijn tweede goal de Fivel weer op gang hielp. Toen Mark eenmaal los was en zijn tandem met Stefan op gang kwam wist hij nog twee keer te scoren en Stefan één keer. Eén moment van onoplettendheid zorgde er helaas nog voor dat de nul niet gehouden werd. Als bedankje hiervoor bleef een grote groep Onderdendamsters wel de hele middag op het terras plakken. Voor de club was het dus wel goed en het past ook goed in het door Stefan uitgeroepen motto: elke thuiswedstrijd moet een feestje zijn!!

DE FIVEL 4
Het vierde wist op het mooie sportpark van Noordpool met 2-1 te winnen. In een sportieve wedstrijd kwam Noordpool UFC 3 na 10 minuten op voorsprong uit een strafschop. Dat was eigenlijk de eerste keer dat de jonge tegenstanders (gemiddeld 21 jaar jong!) gevaarlijk waren. De Fivel verzuimde daarna lang om op gelijk hoogte te komen ondanks de grote hoeveelheid kansen. De keeper van Noordpool stond telkens op de goede plek. Na 30 minuten scoorde Jaap toch de gelijkmaker door de keeper in de korte hoek te verschalken. Daarna troffen Arne en Jaap beiden nog de lat. In de 2e helft was het aantal grote kansen wat kleiner, maar bleef de Fivel veel sterker. Uit een mooie aanval wist Arne de 1-2 te scoren en die voorsprong gaf het vierde niet meer uit handen. Het was een moeizame maar verdiende overwinning