Goede dag senioren: winst 1e, 2e en 4e. Sneu verlies 3e.

22 september 2014 10:30

DE FIVEL 1
De Fivel heeft het goede begin van de competitie een prima vervolg kunnen geven tegen NEC Delfzijl.

Tegen de nieuwe fusieclub werd met 2-3 gewonnen. Al na 2 minuten benutte Cees bij de Leij een strafschop. Lang kon er niet genoten worden van die voorsprong. Vijf minuten later stond het al weer gelijk na een mooi schot van Bart Klasens waarop keeper Ruud Kuizenga kansloos was. Vrijwel direct na de aftrap lag de bal er aan de andere kant al weer in. Opnieuw was het Cees bij de Leij die wist te scoren. Hij kwam op ongeveer 20 meter schuin voor het doel en haalde hard en gericht uit, net langs keeper Kingma in de lange hoek: 1-2. Daarna drongen de Delfzijlsters wel aan, maar de verdediging van het 1e stond goed en gaf weinig weg. Het werd zelfs 1-3 door Jacob Havinga die na een afgeslagen hoekschop de bal met een prachtige curve over keeper Kingma in de kruising plaatste: 1-3.
Na rust drong NEC Delfzijl enorm aan en dwong De Fivel ver terug. Door prima keeperswerk van Ruud Kuizenga en enig geluk bleef het lang 1-3. Via counters maakte vooral Cees bij de Leij het de verdediging van NEC soms nog behoorlijk lastig, maar te zien was dat de wedstrijd veel van zijn krachten had gevergd. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd het nog spannend na een treffer van Erwin Noordhoff: 2-3. Daar bleef het gelukkig bij.
Er kan gesproken over een mooie start van de competitie en in de stand is het 1e zelfs medekoploper, samen met Zuidhorn en SC Stadspark. Zuidhorn heeft wel een beter doelsaldo.
Zaterdag is Helpman de volgende tegenstander.

DE FIVEL 2
Het tweede heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Groningen werd er maar liefst met 1-8 gewonnen. Eerst kwam de Fivel nog op achterstand uit een strafschop maar nog geen 2 minuten later scoorde Laurens de gelijkmaker. Via Arne werd er met 1-2 gerust. In deze rust werd er gehamerd op kort erop zitten en dan zouden de goals wel komen. Zo gezegd zo gedaan. Goals van Chris, Max, Jeroen (2x), Silke en Andries zorgden voor de ruime overwinning.

DE FIVEL 3
Het derde speelde wederom tegen een erg jonge tegenstander (Grootegast 4). De eerste helft had de tegenstander met hun snelle aanvallers dan ook een licht overwicht. Keeper Bas kon nog een paar keer redden, maar halverwege de tweede helft scoorden de gasten toch de 0-1. Een paar minuten daarna zette De Fivel via Martin Martens een fraaier aanval op. Richard werd de diepte ingestuurd, hij zette perfect voor op Martijn en die rondde goed af (1-1).
De tweede helft kreeg De Fivel een overwicht en dit resulteerde in de 1-2 van Klaas Jans. Er leek niets aan de hand, de gasten kregen geen kansen meer en er werd voornamelijk op de helft van de tegenstander gevoetbald. Totdat een verdwaalde voorzet ongelukkig door Richard in eigen doel gekopt werd. Gezien de eerste helft zou een gelijkspel misschien wel terecht zijn geweest, maar in de laatste minuten glipte de overwinning toch door de vingers. Een schot van een tegenstander kwam op de paal en de rebound werd ingeschoten door een aanvaller van Grootegast.
Een sneu verlies, maar we kunnen terugkijken op een spannende en sportieve wedstrijd en het spel is hoopgevend voor de rest van het seizoen.

DE FIVEL 4
Het 4de trad zaterdag aan tegen het 2de team van Zeester, dat dit seizoen is heropgericht. Het bleek een sportieve tegenstander te zijn met niet al te veel loopvermogen en nog minder voetballend vermogen. De Fivel kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en in elkaars voeten te schuiven en de ene aanval na de andere op te zetten. Dat was voor dit steeds ouder wordend team erg comfortabel. Wat ook comfortabel was dat van de bijna 20 doelkansen er 9 benut werden: 3 door Giacomo, 2 door Chris en Bram en 1 door Gert en Jaap. Gelukkig wisten de Zoutkampsters ook 1x te scoren en voorkwam hun goede keeper een 10de treffer, zodat iedereen tevreden aan het bier kon. Als Gerke, Linus en Jakob er volgende weken weer bij zijn, kan het nog een leuke competitie worden want met Roelof en Giacomo erbij heeft het 4de veel aan snelheid en souplesse gewonnen. En nog vermeldenswaardig: twee debutanten zaterdag. Jeroen Korpershoek en Frits Bijmolt!