Facebook Toestaan Niet toestaan

Alleen de A1 weet geen punten te behalen

14 september 2014 12:00

Op zaterdag 13 september deden bijna alle jeugdteams goede zaken. Alleen de D2 speelde gelijk en de A1 verloor de derby tegen Loppersum, de overige teams wisten te winnen.

De A1 stond net als een paar week geleden tegenover Loppersum A1 (toen voor de beker). In de eerste helft ging de wedstrijd eigenlijk gelijk op, maar wist alleen Loppersum te scoren. In de tweede helft kwam de thuisploeg er nog amper aan te pas en wonnen de Lopsters uiteindelijk verdiend in Zeerijp: 0-2. Zo zie je maar weer dat bekerresultaten niet voor garanties kunnen zorgen!

De D2 had tijdens de thuiswedstrijd tegen Oosterparkers D1 veel kansen om zeep geholpen en stonden tien minuten voor tijd zelfs met 2-0 achter. In de spannende slotfase werd het gelukkig voor de jongens van D2 nog 2-2 en hadden beide teams kansen op de overwinning. Gescoord werd er echter niet mee en dus begon de competitie voor hen met een gelijkspel, ook al had er zeker meer in gezeten.

De D1 trad aan tegen NEC D3. Vorige week werd met 17-0 gewonnen van het D4-elftal van dezelfde vereniging. Dit keer ging het echter niet zo soepeltjes en waren beide teams toch wel aan elkaar gewaagd, mede dankzij aardig wat lengte aan de kant van NEC. Gelukkig voor de D1 wisten zij wel te winnen met 4-1.

Voor de F1 stond ook een thuis wedstrijd op het programma tegen NEC, maar dan tegen de F6 uit Delfzijl. In een aantrekkelijke wedstrijd, onder leiding van de debuterende scheids Frits Bijmolt (die het overigens prima deed!), wist de F1 zoals verwacht weer een aantal keren het net te vinden en won met 5-2. Op de foto is het laatste doelpunt van de jongste oranje jeugd in de maak.

De C1 en E1 speelden een uit wedstrijd tegen respectievelijk Winsum C4 en NEC E7. De C1 begon uitstekend aan de competitie en nam door een 8-0 overwinning de drie punten mee terug naar Zeerijp. Het team dat het beste resultaat neerzette dit weekend was de E1. Het team won met maar liefst 27-0!! Een geweldige prestatie, maar het zou toch leuk zijn als ze volgende week wat meer tegenstand zouden krijgen.

De MC1 en VR1 kwamen dit weekend niet in actie. De MC1 speelt komende dinsdag in en tegen Loppersum MC1, aanvang 18.30. De dames komen woensdag, in Zeerijp, om 18.15u in actie tegen De Heracliden VR2.