1e wint punt tegen Aduard 2000, 2e en 4e elftal verliezen

13 september 2014 23:30

DE FIVEL 1
Beide teams waren de competitie goed begonnen. De Fivel had gewonnen van Lycurgus, Aduard 2000 van Noordwolde. Het begin van de wedstrijd was voor Aduard en dat leverde ook een paar goede kansen. Die werden gemist, o.a. door goed keeperswerk van Ruud Kuizenga. Na verloop van tijd kwam het 1e beter in de wedstrijd. Zo kreeg Lieuwe ten Caat een behoorlijke kans, maar het meeste gevaar kwam van de zeer goed spelende Cees bij de Leij. Hij was een paar keer dicht bij een goal, maar ook de keeper van Aduard stond prima te keepen.
In de tweede helft was Aduard, met de wind mee, de betere ploeg. Het was voor het 1e vooral een kwestie van tegenhouden. Aanvallend lukte er weinig meer. Dat tegenhouden lukte uiteindelijk, hoewel Aduard nog een paar keer dichtbij de 0-1 was. Een gewonnen punt dus.

DE FIVEL 2
Het tweede heeft ook de tweede wedstrijd niet weten te winnen. De Heracliden had aan 2 goals genoeg om de punten uit Zeerijp mee te nemen. De Fivel stelde hier onvoldoende tegenover om echt een vuist te kunnen maken. De paar kansjes die gecreëerd werden verdwenen niet in het net waardoor er verdiend, maar onnodig werd verloren.

DE FIVEL 4
Het vierde zit dit seizoen in een competitie met 6 andere tegenstanders dan vorige seizoenen. Ook LEO 3 was nieuw en onbekend, en na aankomst in Leens bleek al snel dat ook Leo geen echt 35+ team meer op de been kan brengen. Het leeftijdsverschil met het vierde was dus groot. In de eerste helft kwam dat nog niet echt tot uitdrukking, want het ging gelijk op. LEO wist van afstand 1x te scoren en die bal was zo hard dat Dennis daar weinig tegen kon doen. Na de thee schakelde LEO een tandje bij, onder meer door het inbrengen van twee snelle tieners, en binnen 5 minuten was de stand 4-0 voor LEO. Het vierde herstelde zich gaandeweg goed en speelde gewoon weer mee. Gerke knalde een vrije trap er ineens in en de nodige kansjes dienden zich achter elkaar aan. Uit een knullige situatie maakte LEO echter de 5-1. Vlak voor tijd maakte Jaap uit een mooie snelle aanval nog 5-2 en vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Nog vermeld moet worden dat Dennis een goede wedstrijd keepte met mooie reddingen. Aalderik kwam van het derde mee en speelt altijd een solide pot. Thuis met Jakob en Giacomo erbij moet er meer in zitten.

De wedstrijd van het 3e elftal tegen Wagenborger Boys 2 werd uitgesteld ivm een spelerstekort bij het 3e.