1e en 3e starten met winst, 2e verliest in eindfase

6 september 2014 21:45

Het was zaterdag een vreemde wedstrijd in Groningen. Het 1e stond na 26 minuten al met 0-3 voor. De goals werden gemaakt door Cees bij de Leij (2x) en Wouter de Vroome. De derde goal werd gemaakt via een strafschop. Die was toegekend na een overtreding van de keeper van Lycurgus die daarvoor rond ontving. De wedstrijd leek gespeeld, maar in de 2e helft kwamen de stadjers nog terug tot 2-3 met nog een kwartier te gaan. Zes minuten voor tijd maakte Geert v.d. Veen met een kopbal een einde aan alle onzekerheid.

Later meer info over de wedstrijd.

De Fivel 2 had een flitsstart van het seizoen. Na 30 seconden stond het al 0-1 en na 2 minuten al 0-2 door goals van Jeroen en Andries. Amacitia was nog niet eens aan voetballen toegekomen. Toen ze daar wel aan toekwamen bleken ze dat best goed te kunnen. Ze kwamen terug tot 1-2 bij rust. Door de 1-3 van Stefan leek de buit binnen. Een kwartier voor tijd leek er nog niks aan de hand met een 2-3 stand. Toch ging het door wat rare goals nog helemaal mis en viel de ouverture van het seizoen toch nog in het water door een 4-3 verlies.

Een geheel gerenoveerd 3e, tegen Holwierde 2 nog aangevuld met een aantal spelers van het 4e (en Ricardo!), heeft een uitstekende competitiestart gemaakt. Het begon nog wat ongelukkig (Harry schoot vanuit een corner in eigen doel), maar bij de eerste de beste tegenaanval scoorde Jaap gelijk. Nog een keer kwam het 3e ongelukkig achter tegen het jonge Holwierde, maar opnieuw trok Jaap de score recht. Dennis (met een paar mooie reddingen) en een inmiddels goed staande verdediging hielden de tegenstander verder van scoren af en dankzij Giacomo, na een mooie uitgespeelde aanval, en Beno, met een kopbal uit een corner, bepaalden de eindstand: 4-2

De wedstrijd De Fivel 4-VVSV'09 3 werd uitgesteld i.v.m. een tekort aan spelers bij de club uit Ulrum.