Facebook Toestaan Niet toestaan

2e laat dure punten liggen, 1e en 4e elftal verliezen

5 mei 2014 21:45

Noordwolde 1 – De Fivel 1 4-2 (3-1)
Voor Noordwolde stond er zaterdag nog iets op het spel. Het team was nog niet veilig. Het 1e elftal was dat al een paar wedstrijden wel. Dat verschil was wat betreft beleving ook wel te zien. Het 1e begon nog wel redelijk, maar na verloop van de 1e helft was Noordwolde beter en gevaarlijker. Dat overwicht werd uitgedrukt in drie goals. Een daarvan werd gemaakt door Marco Vos, zoon van oud
Fivel-hoofdtrainer Hans Vos. Vlak voor rust scoorde Cees bij de Leij tegen: 3-1.
In de 2e helft speelde De Fivel wat beter. Na de 2-3 door weer Cees bij de Leij, met hulp van de keeper, kwam het 1e weer helemaal terug in de wedstrijd. Maar verder kwam het niet en de beslissing viel vlak voor tijd. Na een slippertje van keeper Max Huisman, die als vervanger van Ruud Kuizenga verder een prima wedstrijd speelde, kwam de 4-2 eindstand op het bord. Hiermee speelde Noordwolde zich veilig.
Zaterdag volgt de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Eems Boys kan een poging worden gedaan om in het linker rijtje te eindigen. Daarbij moet het boven Eems Boys (die 2 punten meer heeft) en SJS (in punten en doelsaldo gelijk) voorblijven.

De Fivel 2 – ’t Zandt 1 1-1 (1-1)
Het tweede heeft helaas niet weten te winnen in de derby tegen ’t Zandt. Hierdoor hebben de titelaspiraties een flinke deuk opgelopen. In een fysiek duel kreeg de Fivel in de eerste helft de betere kansen. Eén daarvan werd benut door Danny Lüürssen. Een vrije trap van oud Fiveliaan Reint Kugel zorgde er echter voor dat er met 1-1 gerust werd. In de tweede helft kregen beide ploegen niet meer echt goede kansen. Er dat ondanks een numerieke overtal voor de Fivel. Door het puntenverlies
is de Fivel nu afhankelijk van de Pelikanen en Godlinze.

De Heracliden 5-De Fivel 4 6-1 (1-1)
Enige tijd leek een verrassing in de maak, nadat het 4e door een penalty tegen het veel sterkere (en jongere) Heracliden op 0-1 was gekomen. Maar nog voor rust werd het 1-1 en na rust was het pleit in een half uur beslist: het werd 5-1 en uiteindelijk zelfs 6-1. Een kansloze nederlaag!