Sneu verlies 1e, weer winst 2e, verlies 4e

22 april 2014 22:00

De Fivel 1 - De Pelikanen 0-1 (0-0)
De Fivel speelde zaterdag een prima wedstrijd, maar dat werd niet uitgedrukt in punten. De wedstrijden tegen De Pelikanen laten de laatste jaren zien dat de teams elkaar weinig ontlopen, hoewel de Peli's dit seizoen wel wat hoger op de ranglijst staan. Zaterdag was het 1e voetballend beter dan de Damsters. Het manco, zoals al vaker dit seizoen, was het benutten van de kansen. Zo kreeg Jacob Havinga vlak na rust twee grote kansen, maar beide pogingen eindigden buiten de palen. Later raakte Jacob ook nog eens de paal. Na ongeveer een uur liet de Pelikanen zien hoe het wel moest. Bij een uitval kwam Benesia, na een overtreding of liepen Thomas v.d. Veen en Niels Ronde elkaar in de weg (?), aan de bal en ging alleen op Ruud Kuizenga af en scoorde. Het leek erop dat hij de bal niet eens goed raakte. Daarna werd de wedstrijd onvriendelijker. Achteraf gezien had
scheidsrechter Kampherbeek misschien iets meer moeten optreden. Nu stapelden de incidenten zich op en werd het een vervelend einde van de wedstrijd, met als absoluut dieptepunt de schandalige actie van Dennis de Vries ten opzichte van Alex v.d. Galiën. Kampherbeek trok direct rood.

De Fivel 2 - De Heracliden 3 2-1 (0-0)
De eerste helft waren de Heracliden beter, maar wisten ze niet te scoren. Het 2e knokte zich naar 1-0. Een mooie actie van Giacomo werd bekroond door Danny's hoofd. De Heracliden kwamen in de tweede helft nog terug tot 1-1, maar Alderik wist met een vrije trappen variantje toch nog de belangrijke 3 punten binnen te slepen.

Poolster 4 - De Fivel 4 4-0 (2-0)
Afgelopen zaterdag moesten we tegen het 4e van Poolster. Gezien de stand op de ranglijst een tegenstander waar we misschien wel eens de punten van konden pakken. Helaas het liep anders. Al na korte tijd viel Gerke uit. En al deden Linus en Arjo het prima, Gerke vervang je niet zomaar! Trouwens toen stond het ook al 1-0. Gedurende de wedstrijd liep Poolster uit naar 4-0. Hadden wij dan geen kansen? Jawel, maar die gingen hoog over, naast of in de handen van de keeper. Was er verder nog iets te vermelden? Ja, de rode kaart voor Harrie, vasthouden van een doorgebroken speler. En het niet wegsturen van dezelfde speler die Harrie natrapte. Hier ging de scheidsrechter natuurlijk op een (partijdige) manier de fout in. Wat weer de nodige frustraties op leverde bij de spelers. En niet alle reacties van deze spelers zijn dan goed te praten! Nog een opvallend aspect is dat bij de tegenstanders vaak spelers zitten die de week ervoor of erna opeens verschijnen bij het eerste elftal van hun vereniging. Competitievervalsing? Dit gebeurde ons bij Noordpool en nu weer bij Poolster. Misschien moeten wij ook maar eens bij ons eerste elftal gaan shoppen.