Facebook Toestaan Niet toestaan

Winst 1e, 2e op koers, verlies 4e

16 april 2014 20:45

Poolster 1 - De Fivel 1 1-3 (0-1)
De heenwedstrijd werd onverdiend verloren met 0-1. Terwijl het 1e elftal zich in de wedstrijd tegen Noordwolde veilig had gespeeld zit Poolster nog middenin de degradatiestrijd. Poolster begon een stuk scherper aan de wedstrijd dan de Fivel en na 1 minuut was het al dicht bij de 1-0, maar Ruud Kuizenga wist dat te
voorkomen. Dat scenario herhaalde zich nog een behoorlijk aantal keren in de 1e helft. De Spieksters namen de verdediging van het 1e vrij gemakkelijk, maar
iedere keer was Ruud een te groot obstakel. En bij een van de weinige aanvallen scoorde Jacob Havinga zelfs de 0-1 via een prachtig afstandschot. De voorsprong
was zeer geflatteerd.
In de 2e helft herstelde het 1e zich en had veel meer grip op de wedstrijd. Beide partijen kregen kansen, maar net als voor rust ging het andere oranje daar beter mee om. Cees bij de Leij maakte met een prima afstandschot de 0-2 en Lieuwe ten Caat besliste de wedstrijd met de 0-3 (zie foto). Pas vlak voor tijd wist Poolster nog te scoren, maar toen was het al te laat. Conclusie: vorige keer onverdiend verloren, nu onverdiend gewonnen.

De Fivel 2 - Corenos 3 7-2 (3-2)
De eerste helft had het tweede het nog lastig tegen de hekkensluiter. Cornenos trad aan met een verrassende 8-1-1 opstelling waarbij ze gokten op uitbraken van de snelle spitsen. Dit leidde tot de 1-0 en 2-2. De witte zakdoekjes verschenen al, maar konden weg toen er toch nog met 3-2 gerust werd. In de tweede helft stond het beter en liep de FIvel nog vrij gemakkelijk uit naar 7-2.

Wagenborger Boys 3 - De Fivel 3 4-1 (2-0)
Na de 5-1 nederlaag tegen Noordpool heeft het 4e opnieuw dik verloren (4-1). Tegen de roodhemden was het 4 keer niks. Het veld was slecht, de scheids dramatisch, de tegenstander irritant, maar bovenal speelde het 4e zelf een matige partij. Hierdoor is de nederlaag ietwat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend te noemen. Het enige doelpunt is gemaakt door Marthijn Brontsema na een prima aanval (assist Arne Brockmöller).

Het wedstrijd van het 3e elftal werd uitgesteld.