Facebook Toestaan Niet toestaan

2e elftal pakt de kop, nederlagen 1e en 4e elftal

17 maart 2014 20:45

De Fivel 1 – De Heracliden 1 0-1 (0-1)

Net als vorige week tegen Lycurgus werd er ook tegen De Heracliden met 0-1 verloren. Het was een wedstrijd van matig niveau. Dat had ook zeker te maken met de harde wind en een hobbelig veld. Vloeiende aanvallen, mooie combinaties of technische hoogstandjes waren zaterdag een zeldzaamheid. De beslissing viel in de 23e minuut. Thomas v.d. Veen maakte een overtreding op een tegenstander, volgens de scheidsrechter gebeurde dat in het strafschopgebied. De penalty van Roy Streppel werd eerst nog gekeerd door Max Huisman, maar in tweede instantie was hij kansloos. De nog maar 15-jarige Max was de vervanger van de geschorste Ruud Kuizenga en hij deed dat prima. Hij speelde rustig, geconcentreerd en foutloos. Beide ploegen kregen weinig kansen, maar de Meisters waren wel wat gevaarlijker.
De Fivel kon nauwelijks een vuist maken en de winst ging verdiend naar De Heracliden.

De Fivel 2 – Siddeburen 2 3-0 (0-0)

De eerste winst was de toss. Er werd gekozen voor wind tegen. De eerste helft was het even doorkomen en in de tweede helft werd er toegeslagen. Eerst scoorde Jan-Anko Havinga knap in de korte hoek van de keeper. Fokke Wiersma deed hetzelfde maar moest wel eerst de bal op de achterlijn van de keeper afpakken. De slotgoal was voor Jeroen Kuik (zie foto). Hij scoorde uit een mooie volley. Door de winst en het verlies van Godlinze 2 is De Fivel 2 nu de trotse koploper!

Loppersum 4 – De Fivel 4 3-1 (3-0)

Met een 3-1 nederlaag van het 4e tegen Loppersum is een einde gekomen aan een goede reeks met 5 opeenvolgende overwinningen. De stevige tegenwind en persoonlijke fouten nekten het 4e in de 1e helft waardoor gerust werd met een kansloze 3-0 achterstand. In de 2e helft werd Loppersum volledig vastgezet op eigen helft, maar hun keeper redde een aantal keren op wonderbare wijze bij afstandschoten. Alleen een kopbal uit een corner van Beno Hofman leverde een doelpuntje op. Eindstand: 3-1. Aangezien de goede reeks in het najaar begon met een overwinning op Viboa hebben we goede hoop dat we zaterdag tegen dezelfde club opnieuw toeslaan!

De wedstrijd VVSV’09 3 - De Fivel 3 ging niet door ivm een tekort aan spelers.