13 maart 2014 16:00

Het 4e is voorlopig niet te stuiten in hun overwinningsdrang.
Ook Corenos 4 (2-1) en Eems Boys 5 (2-0) aan de zegekar gebonden.

Het was natuurlijk de grote vraag, hoe het 4e de winterstop had verwerkt.

De laatste 3 wedstrijden ervoor werden allen gewonnen, maar helaas trad toen de winterstop in, en dan moet je maar afwachten of je daarna de draad weer kunt oppakken.

2 oefenwedstrijden gaven weinig hoop, want zowel tegen het 3e als ook tegen Omlandia 4 werden kansloze nederlagen geleden.

Op 1 maart j.l. liet het 4e echter zien, dat die 2 nederlagen slechts incidenten waren, en als het er echt om gaat, wij er weer staan.

Corenos 4 was de tegenstander, en tegen die ploeg hadden wij eerder in het seizoen in een spectaculaire wedstrijd met 5-5 gelijkgespeeld.

Het werd in de wedstrijd echter al snel duidelijk dat het deze keer niet van onze tegenstander moest komen, want het 4e dicteerde het spel.

Ondanks een enorm veldoverwicht leverde dat in de 1e helft echter weinig kansen op en dus ook geen doelpunten. Het was zelfs Corenos 4 die tegen de verhouding in de score opende. Jaap Pijper was Beno te snel af, en met een verwoestende uithaal liet hij keeper Dennis volstrekt kansloos (0-1).

Met deze stand gingen we ook de rust in.

De 2e helft was eigenlijk een kopie van de 1e, maar nu kwamen de kansen wel. Voorlopig waren die echter niet aan Grijze Wolf, Richard en Michel besteedt. Corenos wist zelfs bijna de score te verdubbelen, maar deze keer wist Beno hun spits dusdanig te hinderen dat hij in het zijnet kopte.

10 minuten voor het einde wist de Grijze Wolf te scoren, maar het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Een paar minuten later scoorde Richard na een uitstekende dieptepass van Ricardo de meer dan verdiende gelijkmaker (1-1). Opnieuw een vlagsignaal voor buitenspel, maar deze keer wees de goed leidende scheidsrechter Langeland gedecideerd naar de middenstip. Dit dan weer tot grote woede van iedereen die een Corenos shirt droeg.

Met nog een paar minuten te spelen mocht Gerke een vrije trap nemen. De bal zeilde over de verdedigers van Corenos heen, en werd door de Grijze Wolf in een alles of niets poging in 1x op de pantoffel genomen. Het werd alles en dus 2-1. Een zwaar bevochten maar zeer terechte overwinning was het gevolg.  12 punten uit de laatste 4 wedstrijden, en dat smaakt naar meer.

Op 8 maart opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen Eems Boys 5.

In de 1e wedstrijd waren we kansloos met 2-0 van de mat gespeeld, en we hadden ons voorgenomen om dat deze keer te voorkomen. Bovendien verkeren wij al enige maanden in een overwinningsroes, dus vertrouwen in een goede afloop was er volop. Het bleek al snel, dat wij deze middag weinig van onze tegenstander hadden te vrezen. Evenals de vorige week had het 4e verreweg het beste van het spel, en het was gewoon wachten op de 1e goal.

Halverwege de 1e helft was het dan zover.

Nadat Gerke al 2 gevaarlijke vrije trappen had genomen (1x tegen de lat), was het de 3e keer wel raak. Steenhard kogelde hij de bal diagonaal in het doel (1-0). Nr 9 , die ondanks zijn schouderblessure toch meedeed, bewees weer eens zijn waarde voor het 4e. Bij zijn 1e poging stuitte hij nog op de keeper van Eems Boys, maar een paar minuten later had hij meer succes. Na een diepe bal omspeelde hij keurig de keeper en scoorde beheerst (2-0).

In de 2e helft liet het 4e de teugels wat vieren, waardoor Eems Boys beter in de wedstrijd kwam. Een schot op de paal was het bewijs dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Toch hadden we ruimer afstand moeten nemen, want met een beetje meer overleg hadden we de score gemakkelijk kunnen uitbreiden. Een kwartier voor tijd claimde Eems Boys een penalty, omdat Gerke hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter Langeland wuifde de protesten echter weg, hetgeen hij later ook aan de andere kant zou doen.

De inzet van Nr. 9 werd op de doellijn door een verdediger met de handen uit het doel geslagen, en dus ook hier geen strafschop. Gerechtigheid zou je kunnen zeggen. Nr. 9 wond zich hierover echter dusdanig op, dat de scheidsrechter het welletjes vond, en iets te vroeg affloot. Niemand van beide partijen vond dat echter een probleem.

Opnieuw 3 punten, en dus 15 uit 5.

Stonden we na 7 wedstrijden stijf onderaan met het schamele aantal van 2 punten, nu staan we keurig 4e met zelfs uitzicht op de 3e plek. Dat kunnen we dan a.s. zaterdag tegen onze buren uit Loppersum reeds bewerkstelligen.

Een 4-0 overwinning is daarvoor al voldoende!!!!