Facebook Toestaan Niet toestaan

Zeges voor 2e en 4e, 3e gelijk en nederlaag 1e

9 maart 2014 19:15

Lycurgus 1 - De Fivel 1 1-0

Net als vorige week tegen Glimmen miste het 1e ook zaterdag weer een aantal spelers. De 1e helft had De Fivel weinig in te brengen tegen de Lycurgus. De Groningers kregen ook een aantal goede kansen, maar meestal was de goed keepende Ruud Kuizenga het eindstation. De ruststand was 0-0. Na de rust herstelde zich het 1e zich wat en was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd waarbij De Fivel de wat betere kansen kreeg. Na 70 minuten moest het 1e verder met 10 man spelen na een rode kaart (2x ongelukkig geel) voor Arjan de Vries. Daarna kwam het nauwelijks nog in de problemen en was zelfs nog dicht bij de 0-1, maar Jacob Havinga schoot in kansrijke positie over. Toen het punt bijna binnen was ging het toch nog fout. Diep in de blessure- tijd leek een aanvaller van Lycurgus duidelijk buitenspel te staan, maar ondanks het vlagsignaal van Erik Winkel liet de scheidsrechter doorspelen en kon ook Ruud Kuizenga de goed ingeschoten bal niet stoppen.

Nieuwolda 1 – De Fivel 2 1-3

Het tweede had het in Nieuwolda verrassend lastig. Er werden met moeite kansen gecreëerd en een tegengoal lag altijd op de loer. Er kon gelukkig zonder tegengoal gerust worden en zelfs met een goal voor uit een kopbal van Giacomo Marras. In de 2e helft werd er 20 minuten goed gespeeld en werd de overwinning door Danny Lüüssen en Giacomo Marras binnengehaald. Nieuwolda miste nog een penalty, maar verder dan de 1-3 kwamen ze niet. Het was zo’n wedstrijd waar je je doorheen moet slaan. Maar gelukkig weer 3 punten en door het gelijkspel door Glinz ligt alles weer in eigen hand.

De Fivel 3 – Poolster 3 2-2

Van het derde waren alleen Arjo de Vries, Marthijn Brontsema en Richard Wiersema aanwezig. Hierdoor moest er opnieuw een beroep worden gedaan op spelers van het 4e, A'ers en B'ers. Na een 0-2 achterstand bij rust is er nog knap gelijk gespeeld met 2-2. Met veel werklust en af en toe prima voetbal zat er zelfs nog meer in. Gezien de ratjetoe aan spelers, die vaak al een wedstrijd hadden gespeeld, is dat een prestatie van formaat. De doelpunten zijn gescoord door Marthijn (assist Richard na een counter uit het boekje) en Richard (assist Marthijn na een prima aanval).

De Fivel 4 – Eems Boys 5 2-0

In Delfzijl nog de bovenliggende partij, in Zeerijp waren de rollen omgekeerd. Een oppermachtig en met geduld spelend de Fivel kwam voor rust door Gerke Reiffers en Jaap de Vroome verdiend op voorsprong.
Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. De wedstrijd was toen meer in evenwicht. Eems Boys trof nog een keer de lat, maar daar staat tegenover dat het de scheidsrechter ontging dat een speler van Eems Boys vlak voor tijd de bal uit het doel sloeg. Door de zegereeks heeft het vierde zicht stevig in de middenmoot genesteld.