Winst 4e elftal, 1e elftal gelijk, verlies 2e en 3e

2 maart 2014 15:15

De Fivel 1

Het 1e elftal heeft na de sensationele overwinning van vorige week tegen Gorecht een verdienstelijk gelijk spel tegen Glimmen behaald. Zeker gezien het feit dat 1e zaterdag een behoorlijk aantal vaste krachten moest missen. Jacob Havinga, Frank Pijper. Laurens Hijlkema en Menko Duisterwinkel waren niet beschikbaar. Zij werden echter prima vervangen. De hele wedstrijd ging het redelijk gelijk op. In de eerste helft had Glimmen de wat betere kansen, maar er werd niet gescoord. In de 2e helft kon het beide kanten op. Glimmen maakte na 68 minuten de 0-1, maar Cees bij de Leij trok de stand na 77 minuten gelijk via een prima schot. Daarna hadden beide ploegen nog kunnen winnen, maar een remise gaf de krachtsverhouding goed weer. Nog een paar opvallende zaken: het goede spel van de 16-jarige Ruben Westenberg en de rentree van Henderikus Huisman (31 jaar ouder)!

Later meer informatie over de wedstrijd.

De Fivel 2

Het tweede kwam tegen De Pelikanen te laat op gang. Pas in de tweede helft kwam er wat strijd en vechtlust in de ploeg. Toen stond De Fivel al met 3-0 achter en dit ondanks een paar beste reddingen van Jan de Vries. Het tweede kwam nog terug tot 4-2 door een goal van Tim Zwama en een penalty van Manfred Munters. Er had nog een tweede penalty gegeven moeten worden maar dat werd nagelaten waardoor een spannend einde nooit kwam.

De Fivel 3

Derde kan ondanks goede wedstrijd weer niet winnen.
Het lijkt een beetje het verhaal van het derde dit seizoen. Een goede pot spelen, maar uiteindelijk met lege handen staan. Wederom moest er een beroep gedaan worden op A- en B-junioren. Gelukkig zijn deze jongelingen wekelijks bereid bij te springen, zodat er de wedstrijd gewoon door kan gaan. Het moet ook gezegd dat deze jongens zaterdag allemaal met volle inzet speelden. De mix van jong en oud bleek goed te werken en er werd aardig tegenstand geboden tegen Pelikaan S. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen wat kansjes. Martijn kreeg vrije doorgang naar het doel van de tegenstander, maar speelde de bal net te ver voor zich uit. Na een kwartier was het Pelikaan S dat wel wist te scoren. Door een prima individuele actie wurmde een Oostwolder zich door de verdediging en liet keeper Dennis van der Leest kansloos.
Met een 0-1 ruststand was er nog alle gelegenheid wat terug te doen en vol goede moed werd er dan ook begonnen aan de tweede helft. De Fivel kreeg zelfs een overwicht. Dit resulteerde in een enorme kans voor Arne Roeters, maar hij mikte net over de lat. Ondanks dat er goed gevoetbald werd was De Fivel verder niet bij machte tot grote kansen te komen. De tegenstander beschikte ook over een aantal goede voetballers en bleef gevaarlijk. De paal redde nog twee keer, maar uiteindelijk maakten zij wel de 0-2 en ook nog de 0-3 en stond. De Fivel 3 weer met lege handen.

De Fivel 4

Na een matig begin van de competitie heeft het 4e zich de laatste wedstrijden (ook voor de winterstop) goed hersteld. Na de overwinning van zaterdag tegen Corenos staat het 4e nu in de (grote) middenmoot. De winst tegen Corenos kwam moeizaam tot stand. In de eerste helft kwam het 4e vaak door tot het 16-meter gebied, maar daarna was het meestal afgelopen. Er waren wat afstandschoten, van vooral Linus Wiersema, maar veel gevaar leverde dat niet op. Corenos loerde op de counter en daaruit werd ook de 0-1 gescoord. Keeper Dennis v.d. Leest was kansloos op het harde schot. In de 2e helft werd de druk op het doel van de spelers uit Roodeschool opgevoerd. Corenos kwam er bijna niet meer uit. Het 4e kwam nog steeds moeilijk tot het creëren van kansen, daarvoor het spel ook te slordig. Toch viel de 1-1, na ongeveer 70 minuten. Een pass van Ricardo Reiffers kwam bij Richard Wiersema die (in buitenspelpositie?) raak schoot. Het duel leek op een remise uit te draaien, maar een paar minuten voor tijd pakte het 4e toch nog de volle winst. Gerke
Reiffers gaf de bal voor op Chis Timmer die de bal in een keer op de slof nam en fraai scoorde. Roelof de Jong maakte zaterdag zijn debuut voor De Fivel. Roelof is zeker een versterking voor het 4e, maar moet nog even wennen aan het 'niveau'.