De Fivel 1 degradeert na verlies tegen GEO

3 juni 2019 15:00

Na 9 jaar in de 3e en 4e klasse te hebben gespeeld is De Fivel 1 gedegradeerd naar de 5e klasse. Om precies te zijn gebeurde dat voor het laatst in het seizoen 2008/2009. Het 1e elftal eindigde dit seizoen op een 11e plaats en was daardoor veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Om zich te handhaven had het 1e drie overwinningen nodig. Echter, de eerste horde was al te hoog. De wedstrijd tegen GEO werd met 0-3 verloren. De eerste helft ging het redelijk gelijk op. De eerste kansen waren voor het De Fivel, later kreeg GEO ook meerdere mogelijkheden. Vlak voor rust kwam GEO op voorsprong. Na rust viel de 0-2, waarna het 1e nog wel aandrong, maar uitgespeelde kansen waren schaars. Daarentegen waren de counters van GEO gevaarlijker en had de uitslag nog wel hoger kunnen uitvallen.
Het zal even wennen zijn in de 5e klasse. Maar positief is dat het team vrijwel intact blijft en dat talentvolle jeugdspelers kunnen worden ingepast.