Sneu verlies 1e 2e blijft winnen 4e kansloos

17 november 2013 17:30

De Fivel 1 – Poolster 1 0-1 (0-0)
De nederlaag tegen Poolster was onnodig en ongelukkig. Onnodig omdat er voldoende kansen waren om de wedstrijd te winnen. Ongelukkig omdat aan de goal van Poolster een overtreding vooraf ging.
De Fivel speelde verzorgder voetbal dan Poolster. Het 1e zocht het in combinatievoetbal, terwijl de Spieksters vaker voor de lange bal kozen.
Over de hele wedstrijd had het 1e de betere kansen, maar gescoord werd er niet. Zo kwam Cees bij de Leij in de 1e en 2e helft alleen voor de keeper, maar miste de rust om dat goed uit te spelen.
In de 2e helft scoorde Poolster, terwijl het in die fase wachten op een goal van De Fivel. Spits Ronny Bakker maakte in het strafschopgebied een duidelijke overtreding tegen Alex v.d. Galiën die ten val kwam. Geheel vrijstaand kopte Bakker daarna uit een voorzet de 0-1 binnen. Scheidsrechter Lania had de overtreding niet geconstateerd en keurde de goal goed. De Fivel prostesteerde fel en in de commotie die volgde kwam Frank Pijper (na een duw van een ploeggenoot) tegen de scheidrechter aan. Die trok direct rood. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar het bleef bij 0-1.

De Fivel 2 - Wagenborger Boys 2 3-1 (3-1)
De punten tellen…
Het tweede elftal moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Wagenborger Boys 2. Volgens de leider van Wagenborger Boys was het team behoorlijk gehandicapt omdat maar het liefst “het halve team” het eerste elftal moest aanvullen. Maar dit betekent ook kansen voor de andere spelers, dus scherpte werd gevraagd.
Het eerste beste schot op het doel van Jan de Vries was al meteen raak. De bal werd van richting veranderd waardoor Jan op het verkeerde been werd gezet. 0-1. Maar gelukkig heeft het team de laatste weken genoeg zelfvertrouwen getankt waardoor er geen paniek situatie ontstond en binnen een mum van tijd werd het via Danny Lüürssen 1-1. Niet veel later ging Roderik v.d. Werff aan de dribbel en dacht laat ik eens van 20 meter uithalen. Dit was geen verkeerde gedachte en betekende de 2-1. Nog voor de rust maakte Hans Viel er 3-1 van.

De tweede helft kon beter schriftelijk afgedaan worden. Het was de helft van de gemiste kansen, waaronder een dot van een kans van Jeroen Kuik op 4 meter voor de keeper (de bal is nog steeds niet gevonden). De rest zullen we jullie besparen. Maar de 3 punten zijn binnen en de tweede blijft meedoen voor het kampioenschap en dat telt.

De Pelikanen 5 – De Fivel 4 3-0 (1-0)
Het 4e elftal had zaterdag een brede selectie van 15 man. Omdat er veel te laat werd gestart (tenues vergeten) vond de scheidsrechter het na circa 70 minuten wel voldoende. Voor het 4e was dat te weinig (of te veel?) Het was opnieuw een kansloze nederlaag: 3-0. Het 4e vraagt zich af of er een klasse is waar er wel een kans op een overwinning is.