Laurens Hijlke- ma matchwinner 1e, 4e pakt punt

10 november 2013 14:30

Scheemda SC 1 - De Fivel 1 0-1 (0-1)
Het 1e elftal begon prima aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en de 0-1 door Laurens Hijlkema was een logisch gevolg van het overwicht. Het spel werd in de loop van de 1e helft minder, maar de beste kansen waren nog steeds voor De Fivel. Zo was Geert v.d. Veen twee keer dicht bij de 0-2.
Na rust kwam het 1e nauwelijks meer in zijn spel. Het had grote moeite met het fysieke spel van Scheemda. Over en weer waren er kansen. Vooral bij standaardsituaties werden de geel groenen blauwen gevaarlijk. Een kwartier voor het einde leek Scheemda op 1-1 te komen. De bal was volgens een aantal toeschouwers en spelers duidelijk over de lijn, maar dat werd niet geconstateerd door de arbitrage. Door deze, zwaar bevochten, overwinning schuift De Fivel op naar de 4e plaats.

De Fivel 4-Wagenborger Boys 3 1-1 (0-1)
Met een brede selectie en dit keer een ervaren keeper (Jan de Vries) trad De Fivel 4 aan tegen een verzwakt Wagenborger Boys 3. Zelden had het 4e een grotere kans op een overwinning. Het domineerde de hele wedstrijd, maar door een knullig misverstand tussen 2 verdedigers leek het toch weer op een nederlaag uit te lopen. Tot een paar minuten voor het eind een van de talloze kansen toch nog werd verzilverd: Arne Brockmöller maakte de meer dan verdiende gelijkmaker.

De wedstrijden van het 2e (tegenstander Corenos had een tekort aan spelers) en 3e elftal (veld te nat) werden afgelast.