Revival 1e, 2e koploper, remise 3e, nederlaag 4e

3 november 2013 18:30

De Fivel 1 - SJS 1 3-1 (0-1)
Soms kom je er niet onder uit om een sportcliché te gebruiken. Zo kun je De Fivel tegen SJS haast niet anders typeren als een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was SJS de betere ploeg en had de wedstrijd al kunnen beslissen. Het bleef echter bij een 0-1 ruststand na een curieuze eigen goal via Alex v.d. Galiën en Thomas v.d. Veen. Na rust was het beeld totaal anders. Het 1e won de meeste duels en voetbalde beter dan de ploeg van ex-prof Harris Huizingh. De kansen volgden elkaar in hoog tempo op en binnen 17 minuten was de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong via goals van Cees bij de Leij (2x) en Geert v.d. Veen. Dat was ook de eindstand, hoewel het ook nog wel 6-2 had kunnen worden.

De Fivel 2 - Nieuwolda 1 6-2 (3-1)
De Fivel 2 had in het begin nog even moeite met Nieuwolda 1. Dit kwam vooral door dat de vele kansen niet benut werden. Toen dat uiteindelijk wel lukte liep het 2e vrij makkelijk uit naar een 6-1 voorsprong. Vooral Danny Lüürssen was met 4 goals op dreef. Nieuwolda deed nog éénmaal wat terug en kwam tot een 6-2 uitslag. Het goede nieuws dat Godlinze had verloren zorgde voor gejuich
in de kantine. Het 2e staat nu namelijk op verliespunten bovenaan.

Poolster 3 - De Fivel 3 1-1 (1-1)
Het derde speelde een goede wedstrijd in Spijk tegen Poolster. Bert-Jan Huizing scoorde na 10 minuten de 0-1. Halverwege de eerste helft werd het 1-1. Gezien het aantal kansen had er meer ingezeten dan een gelijkspel. In de tweede helft werd nog een doelpunt van Jeffrey de Haan onterecht afgekeurd door de scheidsrechter.

Eems Boys 5 - De Fivel 4 2-0 (2-0)
Het verschil tussen Eems Boys en De Fivel was niet groot. Binnen 20 minuten stond het 4e al met 2-0 achter door schlemielige goals. De Fivelianen speelden in de 1e heft niet goed. Het spel was onnauwkeurig en tot grote kansen leidde het spel niet.
In de 2e helft ging het wat beter en werden er toen wel een aantal kansen gecreeerd, maar niet benut. Het idee dat er nog een punt meegenomen zou kunnen naar Zeerijp was er niet echt. In feite werd er na de 2-0 alleen maar achter de feiten aangelopen. De spelers van het 4e vonden het eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd, maar die wordt helaas ook wel eens verloren. Opvallend was de rentree van de 67-jarige Stoffer Reiffers.