Ginkel, F. van

Accommodatie

Onbekend

Als je als nummer-voorlaatst de koploper op bezoek krijgt, verwacht je een lastige middag. Maar onze B1 werd bepaald niet overspeeld door de oranje gasten uit Stad, en we hadden ook gewoon kunnen winnen.
In de eerste helft werd een doelpunt van ons heel dubieus afgekeurd op advies van de Lewenborg-grensrechter, en ook werd Silke in kansrijke positie gehaakt in hun strafschopgebied, zonder dat dit werd bestraft door scheidsrechter Van Ginkel....
(hmm, nu ik de video-beelden bekijk betwijfel ik of Silke wel wordt gehaakt, zie video ondraan...)

Ja, dan moet je ineens andersom kijken, dus vóór blauw zijn en tegen oranje, best lastig voor onze spelers en toeschouwers. In de felle najaarszon zag ik Lewenborg wel een veldoverwicht hebben, en ze speelden elkaar gemakkelijk aan, maar hun tempo was laag en ze werden vrijwel niet gevaarlijk. Onze snelle tegenstoten waren veel dreigender vond ik.
Na 20 minuten dan dat doelpunt van Corné dat door de scheids werd afgekeurd.
Hoe kun je nou buitenspel staan als een schot op doel door de keeper tegen de paal wordt gewerkt, en je de terugstuitende bal in het doel schiet. Je wordt dan toch niet in buitenspelpositie aangespeeld? En ik dacht dat buitenspel werd opgeheven als de bal via een tegenstander komt? Totaal tegen de geest van de buitenspel-regel, oordeel zelf:
(let op: we spelen in het blauw)

In het laatste deel van de eerste helft creëerde Lewenborg wel een paar kansjes, maar we haalden nogal probleemloos de pauze met 0-0. Vlak voor het einde leek Silke te worden gevloerd toen hij een vrije kans kreeg, maar als ik de video zie, dan...

In de pauze zegt Henderikus tevreden te zijn met ons spel, en Twan krijgt een pluim over zijn spel. Wel moeten we iets rustiger uitverdedigen.

In de 2e helft schiet Silke net over het doel, maar heeft Lewenborg opnieuw een veldoverwicht. Toch noteer ik pas na 10 minuten in de 2e helft hun eerste echt gevaarlijke uitgespeelde kans, die net naast gaat.
Na 15 minuten weer een snelle uitbraak, die door hun snelle handige spits in de korte hoek wordt geprikt. 0-1.
Het wordt nu wat onvriendelijker, Ruben wordt een keer stevig gevloerd.
Henderikus besluit het laatste kwartier alles-of-niets te gaan spelen, want we voelen ons bepaald niet kansloos. Helaas maakt Lewenborg met 2 snelle aanvallen gebruik van die ruimte, om in de laatst minuten de zege veilig te stellen: 0-3.

Ik vond Bas en Sietse vandaag erg sterk splen.

We hebben nu alle ploegen één keer gehad, ik vond Hoogezand en Noordster de sterkste indruk maken.
Volgende week uit naar.... Noordster!
Opnieuw niets te verliezen lijkt me en weer onbevangen de wedstrijd in. We zijn inmiddels een stuk sterker dan tijdens de heenwedstrijd die we met 1-6 verloren.